Lovisa, en skatt på jord

Stephen Kaumba telling about how his life as a refugee started
October 3, 2017
Bravest, sweetest women on earth! 
October 5, 2017

Lovisa, en skatt på jord

Da vi møtte Lovisa høsten 2013 var det et trist syn som møtte oss. Jenta som var født frisk og som hadde lært seg å gå hadde etterhvert utviklet lammelser i beina. Nå slepte hun seg langs bakken. Hun var svært møkkete og ustelt. Hun hadde åpne sår på beina som blødde. Hun unngikk blikkontakt med oss, var redd og så veldig trist ut. Arr på ryggen tydet på mange besøk hos heksedoktoren for å jage sykdommen ut av kroppen. Det var hjerteskjærende å måtte forlate henne den gang uten å kunne hjelpe med annet enn noen klær. Vi var uten lege og visste ikke hvordan vi kunne hjelpe henne.

Ved seinere turer har Lovisa fått jevnlig besøk av oss. Vi fikk innsikt i hennes helseplager og gav behandling som trengtes. Veldig mange barn får malaria som kan være dødelig. Vi besøkte henne hjemme og fant at hennes situasjon var nærmest livstruende siden hun stort sett satt alene hjemme hele dagen, uten vann eller mat mens foreldrene var ute å jobbet.

En stund var vi hjelpeløse. Vi forsøkte snakke med hennes pårørende, gav henne rullestol, leker, klær og slikt. Hun ble jevnlig undersøkt av lege. De hadde heldigvis mat i huset siden foreldrene drev ris-produksjon. Høsten 2014 ble vi svært bekymret for henne da vi igjen fant henne alene hjemme med sin lillebror. Lillebror på 5 skulle passe på henne. Han hadde en liten kniv for å jage unna den store grisen som godt kunne komme inn i huset på jakt etter mat. Lovisa var forsvarsløs, satt på et jordgulv uten bleie og uten mulighet for å gå på do. Lange dager uten mat eller drikke. Allikevel fikk vi et gjennombrudd ved at Lovisa snakket for første gang til oss og smilte. Hun kjente oss igjen! Hun sa navn, hun tegnet.

Nå er situasjonen til Lovisa snudd opp ned. Hun er ikke frisk i beina, men har sammen med sin lillebror fått en ny start. Med penger fra givere i Norge får denne jenta og flere nå plass på vårt barnehjem inne i flyktningeleiren. Dette er drevet av noen katolske nonner som er vant til å ta seg av barn. Det er så gledelig å se Lovisa smile og endelig begynne å ta til seg kunnskap. Nå får hun omsorg, mat, skole, og bedre verdighet ved at hun får bleier og god hygiene. Vi ser frem til å følge utviklingen til Lovisa. Vi ønsker at flere barn som er i spesielt vanskelige situasjoner skal få hjelp.

Lovisa er verdifull!

 

For å være med å støtte barnehjemmet, eller bli fadder klikk her